PERFEKT!!!!

Det här har jag tänkt på länge,länge att lägga upp men tiden har inte räckt till! Så nu blev jag så glad över

Sveriges-MuaNr1-LindaHallbergs sammanställning! Vi lånar den och länkar henne......


Det JAG verkligen har velat trycka på är vikten av att INTE pilla i burkarna/sminket med fingrarna! Då spelar det liksom ingen roll hur mkt pengar ni lägger på kvalitetssmink. Ni ska vara rädda om er hy. Den blir aldrig så ung igen, som den är idag! //KRAM Anna


Lindas Lista:

 

 

Här kommer lite nyttiga tips om när du bör byta ut dina smink och hudvårdsprodukter!

Oftast så finns det en liten burk med en siffra i botten på din produkt, den betyder att från och med du öppnat den, så håller den i 3,6,12,24 osv månader..

Hudvård och krämiga produkter håller oftast inte så länge eftersom de innehåller aktiva ämnen som helt enkelt blir gamla och inte verkar längre efter just 6 månader. Man dricker ju inte gammal mjölk liksom?

Torra produkter som ögonskuggor, puder och rouger håller längre, dels för att de är torra och dels för att de inte drar på sig bakterier på samma sätt som en krämig produkt gör.

Concealer:
En concealer i fast form har oftast en hållbarhet på cirka 6-9 månader och en concealer som används med pensel håller i ett år. Detta förutsätter så klart att du är noga med att tvätta penseln. Du kan också ta lite på en bomullspinne och applicera med i stället. Slängs när den blivit torr. Är concealer vätskebaserad kan den börja klumpa eller dela sig.

Foundation:
En foundation håller i cirka ett år om du förvarar den svalt och någorlunda mörkt. En gammal foundation kan ge upphov till svullna ögon, utslag och hudirritation i ansiktet.

Puder & Puderrouge:
Ett puder kan oftast användas tills de tar slut, men jag har också läst en maxgräns på 2-3 år. Undantag hållbarheten förkortas rejält ifall du petar med fingrarna i pudret, eftersom att du då för med bakterier ner i pudret, som tyvärr då kan ge utslag och hudirritationer. Var väldigt noga med att tvätta dina borstar regelbundet.

Krämrouge & Krämögonskugga:
Dessa produkter i krämform kan om man inte för ner fingrarna i burkarna hålla i maximum 1 år. Produkter i krämform har tyvärr kort hållbarhet eftersom att de innehåller fett.

Ögonskugga:
En ögonskugga har nästintill evigt liv om du undviker att applicera med fingrarna och torka rent den regelbundet. Glöm inte att stänga locket till ögonskuggan noga. Var som vanligt noga med att dina penslar. Får du besvär med ögonen efter du har använt ögonskugga kan det bero på att du har stoppat ner fingrarna i ögonskuggsburken, vilket är ett big no no… Kasta produkten då!

Flytande eyeliner:
En flytande eyeliner håller i högst ett år. OBS! Var noga med att torka av den då och då.

Mascara:
En mascara bör bytas var tredje månad, men på förpackningarna står det oftast 6 månader. En gammal mascara kan ge dig ögoninfektioner. Om du är linsbärare bör du vara extra noggrann. OBS! Låna aldrig ut din mascara till någon annan. Du ska inte heller pumpa borsten upp och ner i mascaratuben, då försämras mascaran snabbare genom att den blir uttorkad. Om du haft en ögoninfektion, köp en ny mascara.

Kajalpenna:
En kajalpenna kan du använda tills den tar slut. När du vässar pennan tar du hela tiden bort bakterier som ligger kvar sedan tidigare. Var noga med att också tvätta av din pennvässare direkt efter användning. Kasta kajalpennan om du haft en ögoninfektion.

Läppenna:
En läppenna kan du använda i minst 2 år ifall du sköter om den väl. När du vässar pennan tar du hela tiden bort bakterier som ligger kvar sedan tidigare. Var noga med att också tvätta av din pennvässare direkt efter användning. Använd inte läppenna om du har munsår.

Läppglans:
Ett läppglans ska man helst använda upp inom sex månader efter det att man öppnat det. Om du märker att läppglansets konsistens blivit tunnare ska du slänga den. Gamla läppglans innehåller ofta hudrester och en massa bakterier. Detta kan leda till munsår och andra besvär. Använd aldrig om du har munsår.

Läppstift:
Ett läppstift håller i cirka ett år om du applicerar stiftet direkt på läppen. Du ska alltid torka av läppstiftet efter användning, detta för att undvika bakterier. Det kan hålla lite längre om du använder en läppensel. Glöm inte bort att tvätta läppenseln regelbundet. Använd aldrig om du har munsår.

Nagellack:
Ett nagellack håller i cirka ett år till två år enligt vissa skönhetsforum eller tills det blir segt.

Fuktkräm
En fuktkräm håller i cirka 12 månader. En hudkräm som innehåller fett kan härskna och det kan också bildas bakterier i produkten. Släng krämen om du märker att fettet börjar dela sig. Håll den borta från värme och solljus. Som vanligt inga fingrar i burken, använd en spatel eller svamp. Spatel och svampen ska så klart rengöras efter användning.

Viktiga tips:
Rengör din sminkväska eller sminklåda regelbundet. Tvätta dina sminkpenslar regelbundet, låt dem torka på en ren handduk i liggande ställning, så att vatten inte rinner ner och förstör sminkpenslar i trä. Förvara dina sminkpenslar i ett separat fodral.

Många personer förvarar sitt smink i badrumsskåpet eller på badrumsskåpet, ifall du har en varm lampa precis bredvid skåpet så ska sminket inte förvaras där, eftersom att smink mår bäst när det förvaras svalt och i de allra flesta fall mörkt. Glöm inte att bakterier gillar värme och feta produkter härsknar lätt i värme. Låna helst inte ut ditt smink, speciellt inte ögonsmink och läppsmink.

Enligt EU:s kosmetikadirektiv ska produkter som i oöppnat skick har längre livslängd än 30 månader vara försedda med en öppen burk-symbol som talar om hur länge den är användbar efter förpackningen är bruten.
Lånat från totalbeauty.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0